Portal 072info

Zašto gradonačelnik opstruira razvoj Zenice!?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Želimo da informišemo javnost i da ponovo ukažemo na opstrukcije radu Gradskog vijeća i realizaciji vitalnih projekata za razvoj Zenice od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića. Iz neshvatljivih i samo njemu poznatih razloga, a uz podršku opozicionih vijećnika, nakon neusvajanja Izvještaja o izvršenju budžeta Grada Zenica za 2018. godinu  i prijedloga Odluke o izmjeni regulacionog plana ‘Trg rudara’,gradonačelnik je povukao sa dnevnog reda 37. sjedniceGradskog vijeća Zenica sve preostale tačke za koje je do tada tvrdio da su od životnog značaja za građane Zenice. Zašto? Iako je je predsjedavajuća Diana Bešić, koja je na razočarenje gradonačelnika i gradskih vijećnika koji ga iz ličnih razloga bezrezervno podržavaju, i pored niza njegovih uvreda i omalovažavanja, uspješno vodila i privela kraju sjednicu Gradskog vijeća, povlačenjem tačaka sa dnevnog reda izvršena je direktna opstrukcija radu Gradskog vijeća i obustavljena realizacija niza krucijalnih projekata.

S tim u vezi, neprihvatljiva su populistička saopćenja  za javnost pojedinih stranaka u kojima  se direktno optužuju vijećnici A-SDA, SDA i SBB da blokiraju rad Gradskog vijeća, kao da građani Zenice nisu imali priliku da vide i čuju KO JE POVUKAO sa dnevnog reda sve preostale tačke.Ovakva neprincipijelna podrška vijećnika iz opozicionih stranaka gradonačelniku je rezultat njihove lične koristi(zapošljavanje djece po atraktivnim gradskim javnim preduzećima i ustanovama, rodbine i supruga po upravnim i nadzornim odborima, kao i financiranje njihovih klubova enormnim budžetskim sredstvima). 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naglašavamo da je naše suzdržavanje od donošenja prijedloga Odluke o usvajanju izmjene regulacionog plana ‘Trg rudara’ rezultat energičnog protivljenja od strane mještana koji gravitiraju navedenom podrčju, i to je za nas, kao vijećnike, najvažnije. Prijedlog zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta Grada Zenica za 2018. godinu i rasporedu viška prihoda nije podržan iz razloga što su sredstva trošena mimo planova, rastrošno i netransparentno, a što nema veze s tačkama skinutim s dnevnog reda.

Postavlja se pitanje – da li su važniji individualni od interesa svih građana Zenice? 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vijećnici A-SDA će i dalje nastaviti raditi u interesu svih građana, te će se i ubuduće odupirati apsolutističkom ponašanju gradonačelnika i njegovih bliskih saradnika.

                                                                                                         Gradski odbor A-SDA

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 220
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

GV ZENICA: Vijećnik Isak postavio dva pitanja važna za lokalno stanovništvo

072info.com

Čestitka A-SDA povodom Dana oslobođenja Zenice

072info.com

Politička tribina Stranke demokratske aktivnosti A-SDA u Maglaju

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME