Portal 072info

Zaustavite perut pomoću jogurta

Perut je dosadan problem s kojim se bori veliki postotak ljudi, a posebno je neugodna zimi kad ju prati i svrab Brojne reklame nude rješenja u vidu šampona, međutim svi smo se uvjerili da nema tog magičnog preparata koji može perut da odnese zauvijek.

Otkrivamo vam kako se kućnim lijekovima riješite peruti.

1. Namažite jogurt na glavu i ostavite nekih 30 min, a zatim isperite. Jogurt je inače lijek za infekcije gljivica jer sam po sebi sadrži prijateljske bakterije koje bi ih držale pod kontrolom.

2. Kanadska žutika je ljekovita biljka koja u sebi sadrži sastojke koji djeluju antibakterijski i antigljivično. *Priprema: Narežite korijen biljke za dvije čajne kašičice i ubacite to u šolju kipuće vode. Ostavite tako i pričekajte dok se ne ohladi. Nakon pranja kose šamponom isperite s ovom tekućinom.

3. Jabučni ocat je, takođe, dobro za rješavanje problema peruti jer ubija bakterije i gljivice. *Priprema: Pomiješajte vodu s jabučnim octom u manjim količinama i koristiti poslije šamponiranja.

Takođe dnevno uzimajte 1 ili 2 žlice lanenog ulja tokom tri mjeseca da bi se vidio uspjeh. Ako vam se pojavi svrab i crvena koža javite se doktoru.

nezavisne.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box