Želi naučiti druge lekciju: Žena pokazala stravičnu alergijsku reakciju na ekstenzije trepavica

Screenshot 9 24
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Beauty tretmani tokom kojih se koriste neki agresivniji preparati poput boje za kosu, kiseline za lice ili lijepila za umjetne trepavice mogu poći po zlu jer uvijek postoji rizik od alergijske reakcije na nešto od navedenog.

Osjetila je to na svojoj koži i Cicely, Tiktokerica koja se odlučila na ekstenzije trepavica – tretman koji mnoge žene vole jer im trepavice daju, ali make up-make up look, i manje vremena moraju posvetiti šminkanju i uređivanju. Ipak, možda je i bolje svako jutro nanositi maskaru kada vidite što se dogodilo ovoj ženi.

Cicely je dobila toliko jaku alergijsku reakciju da je završila u bolničkom krevetu – svega 10 sati nakon tretmana oko kojeg je bila jako uzbuđena.

“Otkrila sam nešto novo na šta sam alergična”, napisala je na TikToku gdje se javilo još mnoštvo žena s istim iskustvom. Mnoge su, kažu, isto reagovale na ovaj tretman, neke tek nakon nekoliko puta što su ga napravile, a sve one koje su ga zakazale sada se premišljaju trebaju li na njega otići ili otkazati…

Nije poznato je li djevojka s TikToka reagovala na lijepilo, na materijal od kojeg su napravljene trepavice ili nešto od alata što je kozmetičarka koristila, ali je podijelila simptome. Oči i grlo su joj otekli, kožu je prekrio osip i teško je disala.

“U roku od tri, četiri sata sam već bila bolje. Sve u svemu, nije bilo toliko strašno”, rekla je.