Portal 072info

AHMETSPAHIĆ Političar bez inicijativa, prijedloga i diskusija u utrci za gradonačelničku fotelju!

Kandidat za gradonačelnika Zenice, Naidin Ahmetspahić, čini se da, prema posljednjim podacima izvještaja CCI-a, nije dao pretjeran doprinos u poboljšanju situacije u Kantonu.

Naime, tokom svog  političkog angažmana kao poslanik u Skupštini ZDK, prema podacima iz izvještaja CCI-a za period 1.1. – 1.6., nije dao nikakav doprinos kako na državnom tako ni na kantonalnom a niti lokalnom nivou. 

13925245_10205044232105816_337454705995513643_n
IZVJEŠTAJ CCI-a: Učešće poslanika u radu Skupštine ZDK od 1. 1. do 30.6.

U prilog tome govore podaci izvještaja u kojem se navodi da je Ahmetspahić tokom svog poslaničkog mandata u šest mjeseci prisustovao na svih devet sjednica, dok nije imao nijedno poslaničko pitanje.

Osim toga, prema šestomjesečnom izvještaju nije se proslavio niti sa inicijativama, kojih također tokom navedenog perioda nije imao niti jednu, zbog čega ga pojedini nazivaju pasivnim i strahuju da bi i tokom obavljanja funkcije prvog čovjeka i eventualni četverogodišnji mandat kao gradonačelnik također mogao “prespavati”.

Nastavljaju se brojke ravne nuli, budući da nije imao nijedan amandman, nema predloženih niti upućenih zakona u proceduru usvajanja. Također, nije zabilježen neki prijedlog za poboljšanje života građana.

Osim nula u izvještaju se nekim čudom našao broj 1, koji se odnosi na zabilježenu jednu diskusiju. Jedna, kao nijedna. Upravo bi jedinica i bio broj kojim bi se najrelevantnije ocijenio njegov politički angažman u naprijed navedenom periodu.

Zbog navedenog, brojni građani zamjere Ahmetspahiću radi poražavajućih podataka i izvještaja.

Upravo oni koji su pročitali ovaj izvještaj i strahuju da bi san kandidata poput ovog očigledno “uspavanog političara” mogao potrajati i naredne četiri godine.

I narednih dana donosit ćemo vam interesantne, manje poznate, činjenice koje su u vezi sa kandidatima za predstojeće Lokalne izbore 2016.

Podijelite članak

Počitajte još

ISAK Podržavam navijače na njihovom plemenitom zadatku da se spasi NK ‘Čelik’

Redakcija

PRED HILJADAMA SIMPATIZERA: SDA Zenica održala centralni skup (FOTO/VIDEO)

Redakcija

HILJADE ZENIČANA NA SKUPU ASDA: Večeras se piše nova historija Zenice! (FOTO/VIDEO)

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box