Izjava koja je izazvala burne reakcije: U Jugoslaviji su nam vadili zdrave zube jer smo muslimani

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

opravljali zube. A mene kad god bi zabolio zub ja bih sa sabaha odnio knjižicu, pred’o, otiš’o, čuv’o krave i onda kad krenem u školu odem i izvade mi zdrav zub. Zato sad imam, ustvari fali mi više od pola zuba, jer su mi ti zubi povađeni dok sam još bio u osnovnoj školi”, ispričao je.

Kaže da tek kada je došao u Sarajevo je shvatio da postoji način da se neki zubi i izliječe.

“Eto, to je ustvari bio odnos, odnos one države prema muslimanima, prema Bošnjacima“, priča je koju je ispričao Nezim Halilović.

Nezim Muderris Halilović je imam, hatib, te bivši komandir, direktor Vakufske direkcije i rukovodilac ureda za hadž rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1983. godine. Nakon odsluženja vojnog roka upisuje se na Univerzitet Al-Azhar u Kairu gdje je diplomirao 1991. godine na Fakultetu Arapskog jezika – odsjek arapske književnosti.

U periodu 1998-2002. godine bio je član glavnog odbora Stranke demokratske akcije. Član Parlamenta Bosne i Hercegovine bio je u periodu od 1997. do 1999. godine.


Klix

GODISNJICA
MARKETING