Portal 072info

NGG Romi za bolju Zenicu: CarsijaZenica po nalogu zeničke SDA omalovažava i ismijava pripadnice ženskog spola

B8A2924B 1510 41B0 8301 A90BDE7CDD47
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako sam Izborni zakon BiH garantuje određenu procentualnu zastupljenost žena na kandidatskim listama i to u najmanjem omjeru od 40%, odnosno da dva ženska kandidata budu među prvi pet kandidata na listi, facebook stranica CarsijaZenica, koja pise objave po nalogu zenicke SDA, ismijava dvije hrabre mlade djevojke – kandidate Zeničke inicijative Fuad Kasumović.

Očito je da je u mentalnom sklopu nalogodavca ili kretora objave uvriježen stereotip da je žena i dalje u 21. vijeku sposobna biti samo domaćica ili da se bavi samo „ženskim poslovima“. Na njihovu žalost, Fuad Kasumović je na svoju listu stavio vrijedne, obrazovane i mlade zeničanke, koje znaju i mogu mnogo više od nadogradnje noktiju. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Slika u vidu fotomontaže koju je ova stranica objavila ima za cilj ismijati dvije mlade i obrazovane zeničanke, pokušavajući omalovažiti i degradirati uključivanje žena u politiku. Na njihovu žalost, vrijeme kada su se školovala samo muška djeca, a ženska bila kućanice, davno je prošlo. 

Svakako, kreator ove facebook stranice trebao bi iskazati malo više poštovanja i uvažavanja za  ženski spol, a ne na ovakav perfidan i nizak način ismijavati dvije mlade i obrazovane žene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Za kraj, možemo samo reći da je zahvaljujući ekonomski reformama pod patronatom onih koji vladaju proteklih skoro deset godina, nekoliko desetina hiljada mladih bosanskohercegovačkih žena upravo otišlo u Njemačku sa svojim diplomama da radi u salonima za nadogradnju noktiju, što vjerovatno čeka i ove mlade zeničanke, ukoliko na narednim izborima ne pobijedi Fuad Kasumović i Zenička inicijativa Fuad Kasumović!

NGG ROMI ZA BOLJU ZENICU 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NGG Romi za bolju Zenicu – FUAD KASUMOVIĆ NEMA ALTERNATIVU!!!

Portal 072info

Neodgovorno i bezobzirno ponašanje izvjesne Amire Fejzić – kandidatkinje zeničke SDA na narednim izborima!

Portal 072info

FUAD KASUMOVIĆ I ASIM AKO MUSIĆ, nezavisni tim za pobjedu!

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME