Pet navika koje usporavaju gubitak masnoće u predjelu stomaka

Pet navika koje usporavaju gubitak masnoće u predjelu stomaka

Određene životne navike mogu otežati pa čak i onemogućiti gubitak sala na trbuhu, a neke od njih su: cjelodnevno sjedenje, pušenje, prekomjerno konzumiranje hrane, loš san i pogrešan odabir vježbi.

Visceralna masnoća povezana je s povećanim rizikom za niz zdravstvenih problema, uključujući dijabetes tipa 2, hipertenziju, bolesti srca, visok holesterol, bolest masne jetre, metabolički sindrom i veću smrtnost.

Zbog toga mnogi se podvrgavaju različitim metodama kako bi smršali, međutim određene navike mogu usporiti taj proces.

Sljedećih pet navika prema ljekarima usporavaju gubitak masnoće na trbuhu:

Cjelodnevno sjedenje

Provođenje više sati dnevno u sjedećem položaju je prilično nezdravo i faktor rizika za hronične bolesti, poput dijabetesa tipa 2 i bolesti srca tvrde ljekari. Korištenjem MRI tehnika i monitora tjelesne aktivnosti istraživanja su pokazala da što više vremena provodimo u sjedećem položaju, to je jača povezanost s višim nivoima unutarnjeg i abdominalnog sala. To je posebno tako ako su duga razdoblja sjedilačkog ponašanja bila neprekinuta.

Prekomjerna konzumacija hrane

Iako je mršavljenje kompliciranije od jednostavnog unosa i izbacivanja kalorija, jedenje više nego što trošite usporit će gubitak masnoće. Jedite 500 do 1000 kalorija manje nego što dnevno sagorijevate kako biste izgubili do kilogram sedmično, predlaže britanski Centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Loš san

Nedostatak sna (spavanje manje od sedam sati noću za zdrave odrasle osobe) usporit će gubitak težine u abdomenu. Istraživanja pokazuju da je skraćeni san, čak i kod mladih, zdravih i relativno mršavih ispitanika, povezan s povećanjem unosa kalorija, vrlo malim povećanjem težine i značajnim povećanjem nakupljanja masnoće unutar trbuha.

Pogrešan odabir vježbi

Što se tiče sagorijevanja trbušne masnoće, stručnjaci preporučuju redovne aerobne vježbe. Trening otpora izvrstan je za poboljšanje snage i povećanje nemasne tjelesne mase, ali ako želite skinuti salo na trbuhu, aerobna tjelovježba je bolji izbor jer sagorijeva više kalorija.

Pušenje

Pušenje može dovesti do povećanja visceralne masnoće, pokazuju brojne studije. Duhan utječe na raspodjelu masti putem hormona poput kortizola koji povećavaju taloženje masnoće u trbuhu.

Klix

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS