Pjevačica Šejla Hujdur: Zašto sam napustila “Zvezde Granda”

Pjevačica Šejla Hujdur: Zašto sam napustila “Zvezde Granda”

Pjevačica Šejla Hujdur, uprkos tome što je u prvoj emisiji „Zvezda Granda“ očarala regiju te je svrstana na prvo mjesto potencijalnih favorita za pobjedu, odlučila je “prelomiti” i napustiti ovo takmičenje. Samo za „Avaz“ talentirana pjevačica iz Bugojna otkrila je razloge svoje odluke te šta planira dalje na svom muzičkom putu.

Strana muzika

– Iskreno, razmišljala sam danima da li da to uradim ili ne. Ipak je prevagnulo na da, tako da sam to i uradila. Jednostavno sam smatrala da mi više nije mjesto tamo i tako sam i uradila, iako nemam ništa protiv samog takmičenja. Dapače, takmičenje je super, samo sebe više ne vidim tamo – rekla nam je Hujdur.

Naša pjevačica očarala je publiku u regiji raskošnim glasom, kakav se dugo nije čuo u jednom takmičenju.

– Zaista sam zahvalna svakome ko misli da je moj nastup bio na nivou svjetskih muzičkih šou-programa. Nekako sam težila ka tome da to bude sve uredno i lijepo i, također, ugodno za uši. Publika je to najljepše moguće prihvatila i doza sreće je i sad neopisiva. Što se tiče toga da li bih se okušala u stranim šou-programima, iskreno, gromoglasno bih rekla „da“, jer su to vrste programa koje meni itekako odgovaraju. Cijeli život slušam stranu muziku i mislim da bih imala šta pokazati – istakla je Šejla.

Snovi i ciljevi

U toku takmičenja Šejla se udala, a suprug joj je velika podrška za daljnju karijeru.

– S obzirom na to da je moj suprug producent, imamo u planu raditi na mojoj prvoj pjesmi i predstaviti je široj publici. Iskreno se nadam da će im se svidjeti i da će je okarakterizirati kao pjesmu svjetskog kvaliteta – otkrila je pjevačica.

Hujdur priznaje da se nije lako danas predstavljati kvalitetnom muzikom, ali da ona neće odustati od svojih snova i cilja.

– Što se tiče pop muzike, iskreno, vrlo je teško na našim prostorima staviti pop muziku u prvi plan. Danas je zavladao „autotune“ i mislim da je to i pokvarilo muzičku scenu Balkana. Čast izuzecima, ali sam mišljenja da će uvijek kvalitet pobijediti i biti prepoznat od publike – poručila je Hujdur.

Čekam da se smiri situacija

– Svakako da planiram imati nastupe i pozvana sam na mnogobrojne, međutim, čekam da se još malo smiri ova situacija s koronom i da konačno svi uživamo u muzici. Najiskrenije se nadam da će im se svidjeti moj rad – priznao je Hujdur.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

POVEZANE OBJAVE