Portal 072info

Poziv svim Romima da ne prisustvuju predizbornim skupovima i da ne puštaju kandidate na izborima u svoja naselja!!!

romizaboljuzenicu
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

„NGG Romi za bolju Zenicu“ ovim putem poziva sve pripadnike romske populacije da u svoja naselja ne primaju nikakve političke kandidate. Ovo upozorenje upućujemo sa obzirom na činjenicu da se epidemija korona virusa uveliko proširila i na prostoru grada Zenice, gdje se bilježi enorman broj oboljelih i umrlih osoba. Svako puštanje predstavnika bilo koje političke stranke u naša naselja za posljedicu može imati izbijanje epidemije korona virusa u našim romskim naseljima. Budući da nam je kantonalna vlast predvođena zeničkom SDA strankom uskratila pravo na pristup zdravstvenom osiguranju, liječničku pomoć u slučaju epidemije korone ne bi dobili, stoga je od izuzetne važnosti ne prisustvovati nikakvim predizbornim skupovima na kojima se proklamuju lažna obećanja!!!

Također, svi smo svjesni da nam osim Fuada Kasumovića niko nije pomogao, samo su davali lažna obećanja, ne samo nama, nego svim stanovnicima Zenice. Od svega, sada nam mogu samo ponuditi koronu virus i ništa više.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Posebno smo razočarani resornim kantonalnim ministarstvom za obrazovanje, koje osim političkih spinova i podvala na račun 100% favorita na predstojećim izborima – Fuada Kasumovića, nije učinilo ništa konkretno da romskoj djeci osigura neometan pristup obrazovanju. Ovim putem isto ministarstvo pozivamo da javno objavi šta je to uradilo za unapređenje obrazovnog procesa kod djece iz socijalno ugroženih porodica za vrijeme proljetne epidemije korona virusa.

Jedino je gradonačelnik Fuad Kasumović iole pomogao našu romsku zajednicu, dok su svi ostali na vlasti okretali glavu od zeničkih Roma! Stoga, ukoliko vam pojedinci iz bilo koje druge političke partije dođu tražiti vaš glas, za sva obećanja koja bez ikakve odgovornosti izjavljuju, ispunjenje tražite odmah, a ne nakon izborima! 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

NGG ROMI ZA BOLJU ZENICU 


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 7
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

NGG Romi za bolju Zenicu – FUAD KASUMOVIĆ NEMA ALTERNATIVU!!!

Portal 072info

NGG Romi za bolju Zenicu: CarsijaZenica po nalogu zeničke SDA omalovažava i ismijava pripadnice ženskog spola

Portal 072info

Neodgovorno i bezobzirno ponašanje izvjesne Amire Fejzić – kandidatkinje zeničke SDA na narednim izborima!

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME